Prajitura Berlini

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2012 | 28632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged :
  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura :
  • 300 g nuci macinate
  • 100 g zahar
  • 3 lg lapte
  • 3 lg gem caise sau alt gem
  • 4 lg rom
  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Glazura :
  • 5 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg cacao
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Berlini:

Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .

Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.

Pregatim blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul (cam 10-15 minute), adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.

Asamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .

Deasupra rasturnam umplutura pe care o nivelam.

Peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.

Prajitura dupa ce se raceste o rasturnam pe alt platou, apoi o rasturnam din nou pe alt platou , ca sa revina la forma din tava si abia apoi pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura.

O reteta de prajitura primita de la soacra mea Any, care este super super buna, pentru ca este cu nuca si este fara crema !!! :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Berlini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Panacris 1

18.01.2012, 19:36

Gata Mire, e la cuptor prajiturica! "Aspiratoarele de dulciuri" misuna pe langa cuptor!!!!

adasev12 1

18.01.2012, 22:32

fooooarte buna trec la favo, ca o sa o fac cat d ecurand, imi palce mult

simona119 1

19.01.2012, 14:00

mmmmm....ce bine arata!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers